5 mars 2017
15:30

Referat: Films SK - Östhammars SK

Det blev en tuff första match för tjejerna i ÖSK-dam 2017.
Film startade matchen mycket bra och tog ledningen på retur redan i minut 6´ och då hade Pillan ändå redan hunnit med att rädda ett friläge.

Tjejerna såg stressade ut hela första halvlek och hade svårt att spela sig ur Film-damernas välorganiserade press. Film vann också nästan varenda närkamp så vi hade det väldigt tufft inledningsvis. Trots att spelet inte fungerade så som vi önskat lyckades tjejerna ändå vaska fram 2-3 riktigt bra målchanser i första halvlek men 1-0 stod sig till paus.
Andra halvlek är bättre från ÖSK´s sida. Tjejerna rör på fötterna mycket bättre vilket gör att vi vinner boll betydligt högre upp i banan än i första halvlek. Det ser också ut som om vi är bättre tränade än våra motståndare som inte riktigt orkar hålla samma press på oss som i första halvlek.

Målchanserna är dock få från båda håll men då det ändå känns som om vi börjat ta över spelet mer och mer känns det oerhört orättvist när Film får in 2-0 med bara nio minuter kvar att spela.

Efter det målet är det lätt att ”gräva ner sig” men våra tjejer gör precis tvärtom och visar upp en MORAL som är grym att se. Endast två minuter efter 2-0 målet fälls Elina (som visar vilken enorm tillgång hon kommer att bli) en bit utanför straffområdet. Elin Mattsson stegar bestämt fram till bollen och sätter den snyggt i bortre burgaveln. Tjejerna fortsätter sen att kämpa alltmer desperat men Film står emot bra. I näst sista minuten kommer ändå chansen. Elin Mattsson hittar Elina med en djupledsboll in i straffområdet. Elina gör inget misstag utan sätter säkert 2-2 bakom Films duktiga målvakt.

Matchen slutar alltså 2-2 vilket får ses som en liten seger efter den tuffa inledningen. I upplandscupen måste dock alla matcher avgöras och Film vinner den efterföljande straffläggningen. Straffarna får dock betydelse endast om vi skulle hamna på exakt samma resultat i tabellen.